Dacă nu aveți la îndemână un foc bun de grătar ca să frigeți ciuperci, puteți prepara această gustare simplă și rapidă la cuptor. Aveți nevoie de câteva ciuperci mari și brânză.

Porții: 2

Timp de preparare: 20 minute

Ciuperci umplute cu brânză de vaci Ingrediente:

  • 6 ciuperci mari (doar pălăria)
  • 2 roșii
  • 1 ceapă mică (albă sau verde)
  • 200 g brânză de vaci (degresată dacă doriți rețeta dietetică)
  • 4 linguri de iaurt
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 4-5 picături de sos tabasco
  • sare și piper

Preparare:

  1. Curățați ciupercile, lăsați doar pălăriile. Așezați-le pe o tavă cu lamelele în sus. Presărați puțină sare.
  2. Încălziți cuptorul la 180 grade.
  3. Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu iaurtul. Adăugați ceapa tocată mărunt, mărarul, sosul tabasco, sare și piper. Amestecați până obțineți o pastă consistentă.
  4. Umpleți ciupercile cu amestecul de brânză. Aveți grijă ca brânza să nu curgă în tavă.
  5. Tăiați capace din roșii și așezați-le peste brânză (vezi foto).
  6. Băgați tava la cuptor pentru 10 minute – până se înmoaie bine ciupercile.

Ciupercile umplute se servesc imediat, cu salată verde. Pot fi consumate ca aperitiv sau ca garnitură la fripturi.

print