O rețetă simplă și rapidă, dar foarte potrivită pentru cei care vor ceva de vară și pentru dietă. Pentru pofticioși, o puteți folosi ca garnitură.
Rețeta a fost preparată de prietenul nostru Jose Alberto de la Torre Flores (nu-i așa că sună bine?), cel mai pasionat bucătar din Cadiz.

Porții: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ciuperci marinate la grătar Ingrediente:

  • 8 ciuperci mari (champignons)
  • 1 ceapă albă
  • un vârf de ardei iute
  • 1 jumătate de lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel verde proaspăt
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Preparare:

  1. Pregătiți ciupercile – rupeți codițele, scuturați ciupercile de pământ, clătiți-le delicat cu apă rece și tamponați-le cu un prosop de hârtie.
  2. Într-un blender, pasați toate ingredientele pentru marinată: ceapa, usturoiul, frunzele de pătrunjel (păstrați câteva pentru decor), 2 linguri de ulei de măsline, ardeiul iute și zeama de lămâie. Trebuie să obțineți un sos gros.
  3. Puneți ciupercile într-un vas încăpător, cu lamelele în sus. Presărați sare și piper, apoi umpleți ciupercile cu marinata (distribuiți marinata în mod egal). Lăsați-le la marinat 10 minute.
  4. Puneți ciupercile cu tot cu marinată pe grătar (grătar electric, grătar cu cărbune, tigaie de teflon). Acoperiți-le cu o folie de aluminiu și lăsați-le pe foc 10-12 minute. Se recomandă să fie făcute la foc mediu, înnăbușite.

Ciupercile marinate la grătar se servesc calde, cu pătrunjel verde presărat deasupra.

[tip] Pentru a obține mai ciuperci picante, puteți adăuga în marinată puțin praf de chilli. [/tip]

print

2 Comentarii

  1. Me encantó teneros con nosotros este verano. Espero que volvais a pasaros por Cádiz de nuevo. Seguro que podremos visitar otros pueblos y lugares muy interesantes, tanto por su belleza como por su gastronomía.
    Un abrazo a los dos.

    Alberto y Antonela. Pa, un pupic!

Comments are closed.