O mâncare zdravănă, de casă, bogată în gusturi şi proteine. Puteţi folosi atât gălbiori proaspeţi cât şi uscaţi, hidrataţi în prealabil 30 de minute în apă fierbinte.

Porţii: 2

Timp de preparare: 45-50 de minute

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui
  • 2 căni supă de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă medie
  • 300 grame gălbiori
  • 1 cană de smântână
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Alegeţi, curăţaţi şi tocaţi mare ciupercile.
  3. Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
  4. Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi ciupercile pentru 1-2 minute.
  5. Adăugaţi pulpele şi supa de pui.
  6. Acoperiţi şi fierbeţi la foc mic pentru 35-40 de minute, până când carnea se pătrunde.
  7. Faceţi un liezon din făină şi smântână într-o cană.
  8. Încorporaţi liezonul în cratită, amestecând.
  9. Asezonaţi cu sare şi piper.
  10. Adăugaţi verdeaţa proaspăt tocată.

Ciulamaua de pui cu gălbiori se serveşte cu mămăligă.

print

4 Comentarii

Comments are closed.