Una dintre cele mai populare ciorbe românești (și borșuri totodată), ciorba de vită provine din Moldova, dar se regăsește în toate regiunile României. Ciorbă de leac, de zi cu zi și “de duminică”, este remarcabilă prin rata sa de succes în rândul comesenilor, căci rar se găsesc oameni care să n-o placă. Mai ales dacă e gătită cum se cuvine.

Porții: 8

Timp de preparare: aproximativ 3 ore

Ingrediente:

  • 500-600 grame piept de vacă
  • 2 morcovi potriviți
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pătrunjel
  • 1 sfert de ţelină
  • 1 ceapă mărișoară
  • 300 grame roșii decojite
  • 1 l borș de putină
  • 100 grame tăieței cu ou
  • 1 legătură leuștean
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare:

  1. Tăiați carnea în cubulețe potrivit de mari (cu latura de 2-3 centimetri) și puneți-o la fiert, în apă cu sare, la foc mic. Fierbeți-o aproximativ două ore, spumind din când în când.
  2. Până fierbe carnea, curățați zarzavaturile și tăiați-le cubulețe. Curățați și tocați ceapa.
  3. După ce carnea a fiert, sotați ușor zarzavaturile și ceapa în ulei și adăugați-le în oală.
  4. Adăugați în supă roșiile tăiate cubulețe și borșul (încălzit până fierbe, separat).
  5. După ce ciorba a dat câteva clocote împreună cu borșul, asezonați cu sare și adăugați tăiețeii și leușteanul tocat.

Serviți ciorba, fierbinte, cu verdeață proaspăt tocată peste și un ardei iute alături.

[warning]După ce ați adăugat tăiețeii în supă nu mai țineți oala foarte mult pe foc deoarece vor fierbe prea mult.[/warning]

print

1 comentariu

Comments are closed.