O versiune a mai clasicei ciorbe de salată cu omletă care vine să spulbere orice iluzie a celor care mai cred că e vorba de o mâncare insipidă şi hipocalorică – o ciorbă de salată cu cârnați și paste. Cârnaţii sunt cei care dau un plus de gust şi culoare iar pastele cele care dau consistenţă acestei ciorbiţe deosebite.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Borș cu verdețuri. [/readalso]
Reţetă: Ciorbă de salată cu cârnați și paste
Ingrediente:
- 250 grame cârnaţi afumaţi
- 200 grame paste scurte (ex. orichetti/orecchiette)
- 1 căpăţână de salată
- 1 ceapă medie
- 4 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 500 ml iaurt gras
- 1 lingură de făină
- 2 gălbenuşuri ou
- 2 linguri ulei
- 2 linguri verdeaţă tocată (mărar şi/sau pătrunjel)
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi pătrunjelul.
- Treceţi zarzavaturile prin răzătoarea mare sau tocaţi-le fin.
- Tăiaţi cârnaţi rondele.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Adăugaţi şi sotaţi zarzavaturile şi cârnaţii timp de 1-2 minute (fără să le prăjiţi).
- Adăugaţi 5 litri de apă.
- Fierbeţi timp de 20 de minute.
- Adăugaţi pastele nefierte şi zeama de lămâie.
- Faceţi un liezon din iaurt, făină şi gălbenuşurile de ou.
- Amestecaţi liezonul cu câteva linguri de supă şi adăugaţi-l treptat în oală.
- Reduceţi focul la minim şi lăsaţi supa să dea în clocot.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Rupeţi sau tăiaţi frunzele de salată spălată şi adăugaţi-le în oală.
- Adăugaţi verdeaţa tocată şi opriţi focul.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porții: 8-10
Ciorba de salată cu cârnaţi şi paste se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.
[note]Deşi timpul de fierbere al pastelor pare insuficient ele vor fierbe şi după oprirea focului. În momentul în care opriţi focul pastele ar trebui să fie fierte de jumătate.[/note]
Superb, pur si simplu! Respect.
Cristi, mulţumim:)
In loc de carnati prefer slana/sunca taiata in bucatele mici. Asa o facea bunica-mea.
Felicitari pentru site, l-am recomandat la toti prietenii!!!
Comments are closed.