O ciorbă bogată în vitamine care reuşeşte să adunce în ea toată bucuria primăverii – ciorba de lobodă roșie. O fiertură simplă de lobodă roşie, cu cozi de ceapă verde, mărăr şi leuştean, se transformă într-o bucurie dreasă cu borş şi smântână.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Borș cu verdețuri de primăvară. [/readalso]

Reţetă: Ciorbă de lobodă roșie

ciorbă de lobodă roşie

Ingrediente:

  • 6 legături de lobodă
  • 3 fire de usturoi verde
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 legăturică de mărar
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 legăturică de pătrunjel
  • 1 litru de borş
  • 400 grame smântână (minim 18% grăsime)
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi şi alegeţi frunzele de lobodă roşie. Înlăturaţi codiţele şi frunzele pătate.
  2. Puneţi la fiert borşul împreună cu 6 litri de apă.
  3. Adăugaţi şi fierbeţi frunzele de lobodă roşie.
  4. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul şi ceapa, cu tot cu codiţe.
  5. Adăugaţi ceapa şi usturoiul.
  6. După ce loboda a fiert, opriţi focul sub fiertură.
  7. Faceţi un liezon din smântână şi gălbenuşurile de ou.
  8. Adăugaţi treptat supă din oală peste liezon şi amestecaţi pentru a obţine o temperatură apropiată de cea din oală.
  9. Adăugaţi liezonul şi reaprindeţi focul la temperatură mică. Lăsaţi să dea câteva clocote.
  10. Adăugaţi verdeţurile tocate.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Ciorba de lobodă roşie se serveşte caldă, la temperatura camerei sau chiar rece.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 35 minute

Porții: 8

print

1 comentariu

  1. Ce retete minunate aveti ! Am incercat reteta de chiftelute marinate si a avut un mare succes astfel incat deja am repetat-o. Multumesc pentru inspiratie!

Comments are closed.