O alternativă la mai clasicele chiftele din carne de vită şi/sau porc, chiftelele din carne de pui sunt simplu de realizat şi mulţumesc şi cele mai pretenţioase gusturi. Uşoare, aromate, chifteluţele de pui cu mărar sunt adorabile simple sau cu sosuri alături de piure de cartofi, orez sau ca atare în sandvişuri.

Porţii: 4

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente:

  • 1,2 kilograme carne de pui fără piele şi os
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri mărar tocat
  • 1 ou
  • 1/2 cană pesmet
  • 1 cană de făină
  • sare
  • piper
  • ulei şi/sau untură pentru prăjit

Preparare:

  1. Tocaţi fin carnea de pasăre sau pui prin maşina de tocat.
    Pulpele de pui sunt cele mai potrivite deoarece sunt împănate cu grăsime şi, în acest fel, chiftelele  nu se vor usca.
  2. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa.
  3. Tocaţi mărarul.
  4. Amestecaţi carnea tocată cu ceapa, mărarul, oul, zeama de lămâie, pesmetul, sare şi piper.
  5. Formaţi  chiftele rotunde (sau aplatizate), potrivit de mari (cam o lingură de amestec).
  6. Treceţi chiftelele prin făină şi scuturaţi-le de exces.
  7. Încingeţi uleiul şi/sau untura.
    Amestecul de ulei şi untură de porc (50%+50%) dă cele mai gustoase rezultate pentru aceste chiftele.
  8. Prăjiţi chiftelele până devin aurii.
  9. Scoateţi chiftelele şi lăsaţi-le la scurs pe un şervet de hârtie.

Chiftelele de pui cu mărar se servesc ca atare, simple sau cu sosuri, alături de diverse garnituri.

1 comentariu

Adaugă un comentariu: