Chicken tikka masala este numele, jumătate englez-jumătate indian, greu de tradus în română ca să aibă vreun înţeles – al celui mai popular curry indian din Europa. Atât de popular încât în urma sondajelor din Marea Britanie a ajuns să fie considerat un fel de mâncare naţională printre englezi.

Există multe variante ale acestui tip de mâncare, dar, la bază, reţeta este uşor şi rapid de preparat și  constă în bucăţele (tikka) de pui servite într-un sos picant pe bază de roşii şi iaurt. Termenul masala desemnează un amestec, în acest caz de mirodenii specific indiene. e

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 1,2 kilograme piept sau pulpă de pui (fără piele şi os)
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir (de 8-10 cm)
  • 1 lingură coriandru măcinat
  • 1 lingură chimion
  • 1/2 lingură curcuma
  • 1 lingură garam masala
  • 2 rulouri scortisoara
  • 5-6 păstăi cardamom
  • 3 ardei iuţi
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 cutie roşii în bulion (400 grame)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 cană supă de pui
  • 300 ml iaurt gras
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi tocaţi-le.
  2. Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite.
  3. Tăiaţi ardeii iuţi în rondele.
  4. Amestecaţi într-un castron pasta de tomate cu boiaua de ardei, chimionul, coriandrul, curcuma şi garam masala.
  5. Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi şi rumeniţi carnea câteva minute.
  7. Adăugaţi ceapa, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul şi rumeniţi-le puţin.
  8. Adăugaţi cardamomul şi scorţişoara.
  9. Adăugaţi pasta de tomate cu mirodenii.
  10. Stingeţi cu roşiile şi supa de pui.
  11. Fierbeţi 20 de minute la foc mediu, acoperit.
  12. Adăugaţi iaurtul, amestecaţi şi mai fierbeţi 10 minute.

Chicken tikka masala se serveşte fierbinte, cu orez fiert.

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: