Dovadă a rafinamentului exprimat de bucătăria franceză, cartofii duchesse (ducesă) sunt o garnitură elegantă pentru aproape orice tip de carne sau peşte. Preparaţi dintr-un piure de cartofi – fără lapte, dar îmbogăţit cu unt şi ouă şi aromat cu nucşoară – rumeniţi uşor la cuptor pentru a prinde culoare în obraji, aceşti cartofi cu formă de fursecuri şi consistenţă de ecler vor da un aer sofisticat farfuriilor dumneavoastă. Aşadar, dacă v-aţi plictisit de acelaşi piure de cartofi şi vă doriţi bătăi de cap suplimentare, aceşti cartofi sunt soluţia.

Porţii: 8

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 grame unt gras
  • 1 ou
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă rasă de nucsoara măcinată
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi.
  2. Puneţi cartofii la fiert în apă cu sare.
  3. Fierbeţi cartofii ca pentru piure.
  4. Luaţi cartofii de pe foc şi scurgeţi-i de apă.
  5. Zdrobiţi cartofii pentru piure.
  6. Încorporaţi untul tăiat cubuleţe.
  7. Pasaţi bine amestecul pentru a obţine o consistenţă fină.
  8. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
    [tip]Dacă aveţi cuptor cu grill interior, folosiţi această funcţie.[/tip]
  9. După ce piureul s-a răcorit, adăugaţi oul şi gălbenuşurile unul câte unul.
  10. Adăugaţi nucşoara.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Formaţi “fursecuri” într-o tavă unsă cu unt sau acoperită cu hârtie cerată. (vezi foto)
  13. Rumeniţi cartofii timp de 6-8 minute.

Cartofii duchesse se servesc ca garnitură pentru diverse tipuri de carne şi peşte.

print

6 Comentarii

Comments are closed.