Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu Franţa, aşa cum probabil ne-am aştepta, ci Grecia, o ţară suprinzător de iubitoare de muştar. Inevitabil muştarului i se alătură uleiul de măsline şi oregano pentru a realiza o garnitură excelentă pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

cartofi cu mustar Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 3 linguri de muştar galben
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
  2. Spălaţi cartofii – dacă sunt noi – sau curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Tăiaţi cartofii dacă sunt mari în jumătăţi sau sferturi.
  4. Amestecaţi uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul, oregano, sare şi piper.
  5. Tapetaţi o tavă cu o foaie de pergament.
  6. Ungeţi cartofii cu amestecul de muştar şi puneţi-i în tavă.
  7. Coaceţi cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.

Cartofii cu muştar la cuptor se servesc fierbinţi, ca garnitură sau ca mâncare în sine.

print

8 Comentarii

    • @Monica-Elizabet, cartofii se pot chiar fierbe de jumatate inainte de a fi gatiti la cuptor. Se castiga timp si se reduce cantitatea de amidon.

  1. i-am facut si eu…cartofii sunt seci si tari, amari. poate am gresit eu undeva desi am respectat reteta intocmai, iar la cuptor i-am tinut vreo ora , poate chiar mai bine pentru ca nu erau copti

  2. @anca, ne pare rau pentru experienta ta. noi am folosit cartofi noi. relativ mici. dar, totusi, intr-o ora ar fi trebuit sa se faca orice cartofi. o sa reevaluam reteta pentru a verifica.

  3. Nu inteleg!! Exista si altfel de mustar? Ma refer la culoare! Eu pana acum va spun sincer ca am vazut mustar doar de culoare galbena!Nu am stiut ca poate avea si alta culoare,…va rog rog frumos sa-mi spune-ti si mie ,ce culoare de mustar mai exista,daca intradevar exista. Va multumesc anticipat.

Comments are closed.