Dacă vrei să transformi o mâncare de vegetariană sau de post într-o delicatesă trebuie să îi adaugi doar câţiva hribi. La fel se întâmplă şi cu cartofii aceştia modeşti, nişte fierturi oarecare, dar care se transformă ca o broască din poveste dacă le alături câţiva hribi, câteva picături de ulei şi un căţel de usturoi. Pătrunjelul e bonus. O reţetă simplă şi săţioasă : cartofi cu hribi.

Reţetă: Cartofi cu hribi

 

cartofi-cu-hribi

Ingrediente:

  • 800 grame cartofi (fără coajă)
  • un pumn de hribi uscaţi (sau jumătate de kilogram proaspeţi)
  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Lăsaţi la înmuiat hribii peste noapte în 500 ml de apă sau supă de legume.
  2. Tăiaţi cartofii în cuburi şi puneţi-i la fiert în apă rece, cu o lingură de ulei şi 1 lingură rasă de sare, la foc mic.
  3. Fierbeţi cartofii (cam 20 de minute din momentul în care clocoteşte apa), strecuraţi-i şi transferaţi-i în apă foarte rece pentru a le opri fierberea.
  4. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l.
  5. Tocaţi ciupercile.
    Dacă hribii sunt proaspeţi, tocaţi-i mare, sotaţi-i fără grăsime până se evaporă zeama şi ei, adăugaţi uleiul de măsline, usturoiul şi cartofii.
  6. Încingeţi uleiul şi sotaţi ciupercile 30 de secunde.
  7. Adăugaţi 3-4 linguri din apa în care s-au hidratat şi lăsaţi să scadă.
  8. Adăugaţi usturoiul şi, după câteva secunde, cartofii.
  9. Amestecaţi uşor pentru ca fiecare cartof să se impregneze cu aroma ciupercilor şi a usturoiului.
  10. Serviţi cu pătrunjel proaspăt tocat şi piper proaspăt râşnit.

 

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 40 minute

Porţii: 4

Cartofii cu hribi se servesc ca atare sau ca garnitură pentru fripturi.

1 comentariu

Adaugă un comentariu: