Multă lume din țara noastră afirmă că evită să consume carne de vită deoarece este tare și fadă. Acest lucru poate fi adevărat dacă piesele provin de la animale bătrâne, dintr-o rasă care nu e destinată consumului de carne. În multe ţări, însă, dacă spui “carne” (începând capitala mondială a grătarului, Argentina) înseamnă exclusiv carne de vită, iar Angus este denumirea cărnii de vită premium.

Angus este denumirea scurtă a Aberdeen Angus, două regiuni scoţiene (Aberdeenshire şi Angus) de unde provine rasa de vită cu acelaşi nume, un animal de dimensiuni mici, fără coarne și cu o carne atât de deosebită –prin marmorare şi prin gust – încât s-a transformat în simbolul steak-ului, a cărnii la grătar.

Fie că vorbim despre o mâncare gătită în casă sau la restaurant, că ne referim la celebrele steak-uri sau la mâncăruri tradiționale cu carne de vită, ceea ce face diferența, chiar mai mult decât iscusința bucătarului, este calitatea produselor utilizate.

Calitatea cărnii de vită constă în frăgezime, aromă și, nu în ultimul rând, trasabilitate.

În funcție de poziționarea în carcasă, fiecare piesă de carne de vită Angus are anumite caracteristici, poate fi tăiată într-un anumit fel și este recomandată unui anumit mod de preparare. Respectarea acestora este foarte importantă deoarece poate face diferența dintre un succes și un eșec în bucătărie, iar încălcarea loc poate lăsa impresia că sursa de carne nu este bună, iar produsul de calitate slabă.

Alegând metoda potrivită de gătire pentru fiecare sortiment veți avea parte de toate beneficiile consumului de carne Black Angus, înglobate într-o mâncare gustoasă, nutritivă și sănătoasă, din carne de vită fragedă. Carnea de vită Angus nu presupune doar T-Bone sau antricot, ci şi alte părţi mai puţin cunoscute, care pot fi gătite şi consumate în diferite moduri. Tocmai fiindcă vorbim despre un tip de carne de calitate, se recomandă servirea ca atare, fără prea multe condimente şi marinade puternice, pentru a-i aprecia gustul.

Chiar dacă această carne până de curând era achiziționată doar din import, datorită dezvoltării rasei în România, acum poate fi comandată direct de la producător, prim magazinul online premiumangus.ro.

print