campionat-de-gatit Astăzi va lua startul, în Bucureşti, prima competiţie gastronomică din istoria României licenţiată şi înregistrată în programul internaţional al W.A.C.S. (World Association of Chefs’ Societies):“Campionatului Internaţional de Gătit in Aer Liber”

Parcul Izvor, 8 – 10 mai 2009, Cupa Etapei Bucureşti

Organizatorii ne asigură la această ediţie la care care va lua parte chiar preşedintele W.A.C.S. vom avea parte de un show culinar oferit de cei mai buni specialişti ai artei culinare, evaluaţi de un juriu internaţional de maeştri .

Demo Robert Rainford la Bucureşti

Cu ocazia primului demo Robert Rainford la Bucureşti, ACEEA şi Selgros au editat o broşură cu reţete ale maestrului canadian care se vor distribui gratuit celor prezenţi la eveniment. La standul de prezentare al societăţii Selgros Cash & Carry România, Robert Rainford va oferi autografe.

În cadrul conferinţei de presă se va prezenta proiectul” Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber”, programul etapei Bucuresti ( 8-10 mai 2009 )- Parcul Izvor, condiţiile şi regulamentul de participare al concurenţilor, programul de divertisment , programul spectacolelor pentru public, locul de desfăşurare şi organizarea evenimentului, respectiv toate condiţiile oferite de organizatori.
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor (celor pasionaţi de gătitul în aer liber). De ce în aer liber? Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei. Campionatul le oferă, astfel, amândurora, oportunitatea de a se întâlni şi de a da frâu liber creativităţii (nu este impusă tematica în competiţie).

Organizatorii evenimentului:

Asociaţia Culturală Euro
Est Alternativ
Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism

Co-organizator:

Familia Toneli
Parteneri Principali:
Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Turismului, Fuchs,
Dragon Star, Untdelemn de la Bunica, Amphora Premium,
Nutline Naturalfix, Pyramis România

Ţări reprezentate în cadrul Etapei Bucureşti

România, Canada, Turcia, Franţa, Elveţia, Finlanda, Belgia, Italia,
Peru, Israel, Cipru,Malaezia
PREŞEDINTELE JURIULUI: ROBERT RAINFORD

COMPONENŢA JURIULUI : Dumitru Burtea, Cornelia Ghişoi, Dan Chişu, , Vlad Florică, Jakob Hausmann, Nicu Urs, Antonio Passarelli, Silviu Miron,Sergiu Nedelea, Horia Vîrlan, Petrişor Tănase, Dan Silviu Boerescu, Cezar Ioan, Florin Ţigănilă, Jyrki Yli-Uotila, Michel Joffre, Stephanne Pierre, Srecko Koklic.
Invitaţi de onoare: Traian Băsescu – Preşedintele României, Gissur Gundmunsson – Preşedintele W.A.C.S. (World Association of Chefs’ Societies), Sorin Mircea Oprescu – Primarul Municipiului Bucureşti, Elena Udrea – Ministrul Turismului din România

Invitaţi speciali:
Şerban Ionescu – actor, Şerban Huidu – prezentator radio-tv

print