Aperitiv cald foarte apreciat la noi în ţară, buletele de caşcaval au făcut carieră pe platourile de gustări la aproape orice masă festivă. Crocante în exterior şi pufoase în interior, aceste gogoşele sărate sunt minunate însoţitoare ale unui pahar de bere, dar mai ales ale unuia de vin alb. Secretele unei bulete de caşcaval bune sunt calitatea caşcavalului folosit şi temperatura corectă a uleiului de prăjire (190 grade Celsius). Un ulei prea încins va arde buletele în exterior iar unul insuficient de încins va fi absorbit de către bulete şi le va face excesiv de uleioase.

Termenul buletă își are originea în substantivul francez boulette care înseamnă chiftea.


Reţetă: Bulete de cașcaval

http://www.dreamstime.com/-image16737837

Ingrediente:

  • 250 grame caşcaval
  • 250 ml lapte
  • 300 grame făină
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt (10 grame)
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 vârf de cuţit piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Dați caşcavalul prin răzătoare.
  2. Amestecaţi ingredientele uscate (făina, praful de copt, sarea şi piperul) într-un castron adânc şi faceţi o adâncitură în mijloc.
  3. Bateţi ouăle cu o furculiţă într-o ceașcă/cană.
  4. Adăugaţi ouăle în adâncitura formată în ingredientele uscate.
  5. Amestecaţi cu o lingură şi adăugaţi treptat laptele călduţ până ce aluatul se desprinde de pe lingură.
  6. Încorporaţi caşcavalul ras.
  7. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau friteuză.
    Pentru rumenirea uniformă este recomandat să aveţi o adâncime a uleiului de minim 3 degete.
  8. Folosiţi două linguriţe: cu una luaţi aluatul şi cu dosul celeilalte desprindeţi-l direct în uleiul încins.
  9. Rumeniţi aproximativ 3-4 minute, până când buletele se ridică la suprafaţă.
  10. Scoateţi buletele cu o spumieră pe un şerveţel de hârtie absorbantă.
  11. Serviţi buletele de caşcaval fierbinți, ca atare sau alături de alte aperitive, simple sau cu sosuri pe bază de roşii.

 

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 20-24 bucăți

1 comentariu

Adaugă un comentariu: