Un minunat desert, simplu şi rapid de preparat – budincă de orez cu mango. O budincă aromată şi fructată, pe bază de orez fiert în lapte de cocos, servită cu felii de mango, inspirată din buna tradiţie a bucătăriei thailandeze, pentru lungile posturi româneşti. Fierberea prealabilă a boabelor de orez reduce conţinutul de amidon şi face budinca mai ușoară. Bucuraţi-vă aşadar de aromele generoase ale acestei budinci exotice.

Vezi aici și rețeta de Budincă de orez cu brânză și piersici. 

Reţetă: Budincă de orez cu mango (de post)

budinca de orez cu mango

Ingrediente:

  • 250 grame de orez
  • 1 conservă compot de mango
  • 300 ml lapte de cocos
  • 4 linguri de zahăr (după gust)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de scortisoara
  • sare

Preparare:

  1. Fierbeţi orezul în apă cu un vârf de cuţit de sare timp de 6 minute.
  2. Scurgeţi orezul de apa în care a fiert şi clătiţi-l sub jet de apă caldă.
  3. Puneţi din nou orezul la fiert în lapte de cocos amestecat cu siropul din compotul de mango, zahărul şi zahărul vanilat.
  4. Fierbeţi la foc mic, amestecând constant, până când lichidul scade şi budinca se leagă.
  5. Puneţi budinca în boluri şi pudraţi-o, după gust, cu scorţişoară măcinată fin.
  6. Serviţi budinca – la temperatura camerei, caldă sau rece – cu felii de mango reci.

 

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 35 minute

Porții: 2

Puteţi aroma budinca şi cu alte ingrediente, cum ar fi coaja de lămâie sau limetă. În acest caz nu mai folosiţi scorţişoară.

Adaugă un comentariu: