Borş de curcan

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Ca mai toate păsările mari şi tari,  curcanul – mai exact carnea sa – îşi găseşte cu adevărat sensul  în ciorbe/borşuri şi piftii. Din acest motiv, oricât de reuşită ar fi o ciorbă de curcan, nu se poate spune despre ea că e o surpriză.

Cea mai potrivită parte pentru acest tip de compoziţie constă în aripi şi partea inferioară a pulpelor, bogate în cartilagii şi gelatină. Iar la adaosuri obligatorii am nota borşul de tărâţe, cel care dă gust şi sens cărnii de pasăre şi legumelor ce o însoţesc.

Porţii: 12

Timp de preparare: 2 ore

borsdecurcan07

Ingrediente:

  • 1,2 kilograme carne de curcan cu piele şi os
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 sfert de ţelină
  • 2 cepe
  • 1 litru borş
  • 3 roşii
  • 4 linguri verdeaţă (ţelină, leuştean, pătrunjel)
  • 200 grame tăieţei/ fidea
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Prepararea:

  1. Puneţi la fiert, în apă rece cu sare, carnea de pasăre cu 1 ceapă curăţată, dar netocată.
  2. Fierbeţi la foc mic, spumind din când în când, până când carnea se desprinde de pe os.
  3. Scoateţi carnea şi strecuraţi supa.
    Dacă vă doriţi o ciorbă mai uşoară, degresaţi supa în această etapă.
  4. Curăţaţi ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina. Decojiţi roşiile.
  5. Tocaţi ceapa şi tăiaţi cuburi morcovii, pătrunjelul, ţelina şi roşiile.
  6. Desprindeţi carnea de pe os şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite.
    Atenţie la pulpele de curcan deoarece conţin multe cartilagii lungi şi tăioase.
  7. Într-o oală curată încingeţi uleiul.
  8. Adăugaţi zarzavaturile şi sotaţi-le până se înmoaie.
  9. Adăugaţi roşiile şi sotaţi-le câteva minute.
  10. Stingeţi cu supă.
  11. Fierbeţi până se pătrund legumele.
  12. Adăugaţi borşul fierbinte, carnea şi tăieţeii.
  13. Fierbeţi încă 5 minute, adăugaţi vedeaţa, potriviţi de sare şi piper şi opriţi focul.

Borşul de curcan se consumă fierbinte, cu smântână şi ardei iute, şi multă voie bună.


_________________________________________

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

3 Răspunsuri la “Borş de curcan”

  1. Valentina Petrescu

    maine o sa fac si eu ciorba de curcan.
    super reteta!!!!

    Reply
  2. Cracana Paul

    am facut borsul de curcan, a iesit o bunaciune de ciorba ma bucur ca am luat reteta de la tine.Multumesc

    Reply
  3. paty

    Reteta este super.

    Reply

Lasă un comentariu