Ah, deserturile! Cum ne mai plac şi ce bine e să le poţi face rapid acasă. Aşa poţi controla ce bagi în ele şi să mănânci dulciuri mai sănătoase, nu doar calorice. Reţeta de biscuiţi cu nuci este una simplă şi unde te poţi juca cu ingredientele în funcţie de ce tip de alune şi nuci îţi plac. Noi am ales să folosim  nuci, migdale şi caju, dar poţi folosi alte nuci (pecan, macadamia, nuci de Brazilia), fistic, stafide şi chiar seminţe de pin.  Iar biscuiţii pot fi păstraţi într-un recipient bine închis mai multe zile, la frigider aşa că îţi poţi pregăti gustările pentru toată săptămâna.

Dat fiind că vom coace biscuiţii la cuptor, se vor folosi nuci crude, neprăjite, fără sare. Am adăugat în reţetă şi 2 linguri de unt de arahide pentru mai multă cremozitate, dar dacă nu aveţi la îndemână sau nu vă place, nu e obligatoriu să îl folosiţi. Puteţi mări cantitatea de fulgi de ciocolată în funcţie de preferinţe.

Reţetă: Biscuiţi cu nuci şi ciocolată

Ingrediente:

  • 300 de grame de făină
  • 200 de grame de unt la temperatura camerei
  • 300 de grame de zahăr brun
  • 1 linguriţă de sare fină
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de bicarbonat
  • 2 ouă
  • 150 grame de amestec de nuci şi alune
  • 100 grame de fulgi de ciocolată
  • 2 linguri de unt de arahide (opţional)
  • esenţă de vanilie (opţional)

Preparare:

  1. Într-un castron încăpător amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea.
  2. Separat, în alt castron, amestecăm untul cu zahărul cu un tel sau un mixer până se topeşte zahărul. Adăugăm cele două ouă, unul câte unul, şi le încorporăm în compoziţie. Tot aici adăugăm untul de arahide şi esenţa de vanilie dacă aţi hotărât să o folosiţi.
  3. Amestecăm compoziţia umedă cu ingredientele uscate cu ajutorul unui tel până se omogenizează aluatul.
  4. Tocăm mixul de nuci, seminţe şi alune pe care îl dorim şi îl adăugăm în aluat, împreună cu fulgii de ciocolată. Amestecăm uşor.
  5. Acoperim castronul cu aluatul de biscuiţi cu o folie de plastic şi îl lăsăm la dospit în frigider minim o oră. Dar cu cât îl lăsăm mai mult cu atât va fi mai bun.
  6. Când suntem pregătiţi să coacem biscuiţii, preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.
  7. Punem hârtie de copt în tava cuptorului şi adăugăm aluatul de biscuiţi cu lingura, lăsând spaţiul între biscuiţi pentru că vor creşte.
  8. Coacem 10 minute până încep să se rumenească. Dacă au ieşit prea mari puteţi să îi lăsaţi până la 15 minute.
  9. Scoatem biscuiţii şi îi lăsăm la răcit 10 minute înainte de a-i servi.

Timp de pregătire: 15 minute + 1 oră timp de dospire

Timp de gătire: 10 minute (maxim 15 minute)

Porţii: aproximativ 20 de biscuiţi

print