O rețetă de biscuiți/fursecuri cu gust de iarnă, foarte la îndemână când e vorba de un dulce rapid. Ideali alături de o cană de lapte cald, acești biscuiți cu lămâie și portocală sunt gata într-o jumătate de oră. Minunați pentru a fi dăruiți de sărbători sau cu orice ocazie.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Fursecuri cu unt de arahide și ciocolată. [/readalso]

Reţetă: Biscuiți cu lămâie și portocală

biscuiti-portocale

Ingrediente:

  • 360 grame faină
  • 300 grame zahăr pudră
  • 150 grame de unt gras (min 80%)
  • 2 ouă
  • coaja de la o portocală, rasă
  • coaja de la o lămâie, rasă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare

Preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius (temperatura medie spre mare).
  2. Puneți într-un robot de bucătărie faina împreună cu zahărul, sarea, zahărul vanilat, praful de copt, coaja de lămâie și cea de portocale, sarea.
  3. Mixați 30 de secunde.
  4. Adăugați untul tăiat cuburi și ouăle și mixați până obțineți un aluat tare dar omogen. Nu mixați exagerat de mult.
    [note]Dacă nu aveți mixer de bucătărie, puteți frământa aluatul cu mâna.[/note]
  5. Formați biscuiți din mână, de dimensiunea gurii unui pahar de apă, groși de 5-6 milimetri. Nu vă străduiți prea mult deoarece se vor finisa singuri, în cuptor.
  6. Puneți la copt biscuiții într-o tavă, pe foaie de copt (pergament), la distanță de 2 centrimetri unul de celălalt.
  7. Coaceți pentru 8-10 minute până cînd devin aurii.
  8. Scoateți biscuiții și lăsați-i să se răcească.
  9. Biscuiții se păstrează, în cutii închise, la loc răcoros, timp de aproximativ 7-8 zile.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 20 bucăți

print

4 Comentarii

  1. Buna. Tocmai am scos ultima tava de biscuiti, au iesit foarte aromati pentru ca am pus esente de lamaie si portocala dar compozitia a fost foarte lipicioasa,abia o desprindeam de mana, oare nu am pus suficient unt? Habar n-am dar sunt grozavi, multumesc.pentru reteta. Sper sa nu se intareasca prea rau.

    • Compoziţia este lipicioasă tocmai pentru că are unt (dacă e suficient şi e destul de gras) şi este cald aluatul (prin frământare). Acesta este şi motivul pentru care sunt moi când sunt scoşi din cuptor. Nu se întăresc prea tare dacă sunt ţinuţi în cutii de plastic (ideal metal) închise.

Comments are closed.