Peştele la grătar fript în crustă de tărâţe este specific nordului Africii. Peştele umplut cu ceapă, usturoi şi mirodenii se dă prin tărâţe de grâu şi se frige pe grătar. Tărâţele care ard şi afumă carnea peştelui sunt cele care dau un gust deosebit acestui preparat.

Porţii: 3

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

  • 3 bibani de mare (doradă, sau alt peşte de mare cu carne albă)
  • 6 linguri tărâţe de grâu
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 ardei iute (opţional)
  • sare
  • 1 linguriţă piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Evisceraţi peştii şi curăţaţi-i de solzi.
  2. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi ardeiul iute.
  3. Amestecaţi umplutura cu 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă piper.
  4. Umpleţi peştii cu umplutură.
  5. Amestecaţi tărâţele cu 1 lingură rasă de sare şi 1 linguriţă de piper măcinat.
  6. Ungeţi peştii cu ulei de măsline.
  7. Treceţi peştii prin amestecul de tărâţe. Presaţi bine să se lipească.
  8. Frigeţi peştii pe grătarul încins până când tătâţele sunt arse la suprafaţă iar peştele bine făcut.

Bibanul de mare fript în crustă de tărâţe se serveşte imediat cu garnituri şi salate. Umplutura din interiorul peştelui va fi o surpriză plăcută pentru meseni.

print