Beeramisu (tiramisu cu bere belgiană) este una dintre cele mai excentrice versiuni ale clasicului desert italian. Nota particulară este dată de berea belgiană cu fructe, tare şi aromată, un desert în sine! Încercaţi această variantă pentru mese festive, unde servirea la pahar îi dă și mai multă eleganță. Pentru rețeta clasică de tiramisu click aici.

 

Reţetă: Beeramisu – Tiramisu cu bere

beeramisu

Ingrediente

  • 500 grame mascarpone
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 330 ml bere belgiană cu fructe (căpşuni, zmeură, fructe de pădure, etc)
  • 3 linguri Amaretto di Sarono, cognac sau brandy
  • 18-20 pişcoturi
  • 50 grame cacao sau 4 linguri ciocolată rasă

Preparare

  1. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până când zahărul se topeşte.
  2. Amestecaţi gălbenuşurile cu mascarpone.
  3. Încorporaţi brandy-ul sau lichiorul.
  4. Turnaţi berea într-un vas adânc.
  5. Rupeţi pişcoturile în bucăţi potrivite pentru paharele de servire.
  6. Treceţi pişcoturile 1 secundă prin bere.
  7. Aşezaţi în straturi pişcoturile cu crema de mascarpone.
  8. Finisaţi cu pudră de cacao sau cu o lingură de ciocolată rasă.
  9. Introduceţi la rece minim 2 ore înainte de servire.
  10. Beeramisu se consumă rece, cu linguriţe cu coadă lungă.

 

Timp de pregătire: 40 minute și 2 ore la rece

Timp de gătire: nu necesită

Porții: 4

[tip]Pentru o versiune intensă, înlocuiţi berea belgiană cu bere neagră irlandeză, cu un gust cremos.[/tip]

print

2 Comentarii

Comments are closed.