Eficiența cuptorului cu microunde îşi dovedeşte din plin utilitatea în realizarea acestui desert super rapid. Bananele şi caramelul se înţeleg de minune iar cuptorul cu microunde se pricepe să le facă rapid “lipeala” în acest desert uşor de realizat de către oricine.

Porţii: 2

Timp de preparare: 10 minute

banane-caramel_15 Ingrediente:

  • 2 banane
  • 4 linguri zahăr brun
  • 60 de grame de unt gras
  • 2 linguri de rom (opţional)

Preparare:

  1. Desfaceţi bananele pe lungime, pe partea interioară, pentru a obţine un buzunar (vezi foto).
  2. Tăiaţi cubuleţe untul.
  3. Umpleţi buzunarul bananelor cu unt şi zahăr.
  4. Introduceţi bananele (pe o farfurie) în cuptorul cu microunde la putere mare (peste 600 watt), timp de 5 minute. Bananele făcute vor fi negre, iar caramelul fierbinte topit deasupra.

Serviţi bananele ca atare, eventual flambate cu rom. Opţional se pot servi cu îngheţată.

printează

9 Comentarii

  1. Mie mi-au iesit perfect! Poate n-au fost suficient de coapte (de la natura) bananele sau pur si simplu nu-s pe gustul tau. Gusturile nu se discuta.

  2. Hallo Ely,

    probeazä atuncia asa: Topeste untul intro Tavä pe Plitä , bagä Zahärul si caramelizeazä un pic si apoi Bananele curätate si täiate un pic inäuntru date si cälite.
    Se potrivesc minunat la Schoko-Pasta fäcute singur si cu niste Nuci incä cu Bananele caramelizate…

    Salutäri

  3. super site, super retete…..dar oameni buni, mi se pare mie sau aspectul bananelor in poza e cu dedicatie??? 🙂 nu am facut niciodata comentarii pe site-uri sau blog-uri dar azi nu am putut sa ma abtin. super tare!!!!!!!!

Adaugă un comentariu: