N-ai cum să nu iubeşti aripioarele de pui. Mai ales dacă sunt marinate o oră-două înainte de a sfârâi pe grătar. Un fel uşor ca aerul pe care îl aduce în viaţa noastră, un aer de primăvară, de vacanţă.

Pentru această reţetă este recomandabil să folosiţi aripioarele secţionate pe articulaţii şi fără vârf, pentru a se găti uniform pe grătar. Marinaţi-le, puneţi-le într-o pungă, faceţi bagajele şi plecaţi din oraş. Când veţi găsi locul potrivit vor fi gata pentru picnic.

Porţii: 4

Timp preparare: 30 minute (plus timpul de marinare, 2 ore)

Ingrediente:

  • 1,2 kilograme aripioare de pui, fără ultima articulaţie
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură oţet
  • 10 linguri sos soia
  • 1 lingură sos Hoisin (se poate şi fără)
  • o jumătate de linguriţă ulei de susan
  • o lingură rasă de piper măcinat mare

Preparare:
1.
Curăţaţi bine aripioarele. Din restul ingredientelor faceţi o marinată. Turnaţi marinata peste aripioare şi  amestecaţi într-un vas sau pungă pentru marinată, astfel încât aripioarele să fie bine acoperite cu marinată.

2. Ţineţi aripioarele la marinat la rece aproximativ 2 ore înainte de a le găti.

3. Aripioarele se fac pe grătar, la foc mediu.

Se servesc ca atare, fierbinţi.

Ştergeţi bine aripioarele de marinată, înainte de a le pune pe grătar, pentru a evita arderea lor.
Dacă doriţi ca aripioarele să fie mai picante, adăugaţi la marinată o linguriţă rasă de fulgi de ardei iuţi. După gust se mai pot adăuga în marinată doi căţei de usturoi.

2 Comentarii

  1. In Bucuresti (probabil si in alte orase mari) se gasesc in magazinele comunitatii chinezesti locale.

    Mai simplu, se gaseste la rafturile specializate in produse cu specific national din hypermarketuri (Carrefour, Real, Auchan,Cora). Carrefour are sigur un astfel de raft.

Adaugă un comentariu: