Aperitive de la sine înţelese în meniurile mexicane şi cele tex-mex , aceste aripioare picante la grătar se bucură de o popularitate universală. Marinate într-un amestec acru-iute specific bucătăriei mexicane – ale cărui arome de bază amintesc frapant de cele greceşti (oregano, scorţişoară)- aripioarele sunt ulterior fripte pe grătar şi servite alături de alte gustări mexicane şi sosuri specifice acestei bucătării.

Porţii: 4

Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la marinat)

Ingrediente:

  • 16-20 aripioare de pui
  • 120 ml suc de portocale
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri oţet de vin roşu
  • 1 lingură usturoi tocat
  • 2 linguriţe praf de chili
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 1/2 linguri oregano uscat
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriţă scortisoara macinată

Preparare:

  1. Pregătiţi aripioarele de pui: îndepărtaţi-le ultima articulaţie, spălaţi-le şi ştergeţi-le.
  2. Faceţi o marinată din restul ingredientelor.
  3. Puneţi aripioarele într-un vas cu capac sau pungă pentru marinat.
  4. Turnaţi marinata peste aripioarele de pui, amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru minim 2 ore.
  5. Scoateţi aripioarele din marinată şi frigeţi-le pe grătar sau în cuptor.

Aripioarele mexicane de pui se servesc imediat, cu guacamole.

5 Comentarii

  1. Felicitari cu toata dragostea!
    Nu cred ca voi apuca sa le fac pe toate. Dar, copiez pt proipria-mi colectie, in veselie. Si, bineinteles…salivez!
    Chiar daca ma repet, FELICITARI!
    Doru

Adaugă un comentariu: