Arayes kafta este o gustare libaneză, caldă, extraordinară: o plăcinţică friptă iute la grătar (plită sau tigaie), umplută cu amestecul picant parfumat de kafta. Genul de aperitiv cu care începe o masă şi care e atât de bun încât nu mai ai chef de altceva şi toată masa se rezuma la el.

Încercaţi-o alături de un pahar de iaurt rece.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 8 lipii medii
  • 700 grame amestec de kafta
  • 2 linguri de unt
  • 800 ml iaurt pentru servire

Preparare:

  1. Ungeţi lipiile pe o parte cu unt.
  2. Aşezaţi fiecare lipie cu partea cu unt în sus.
  3. Adăugaţi câte 3 linguri amestec de kafta – vezi aici rețeta completă de amestec de kafta.
  4. Nivelaţi amestecul de carne într-un strat fin.
  5. Acoperiţi fiecare lipie cu carne cu o altă lipie, cu partea unsă cu unt în jos.
  6. Presaţi uşor, pentru uniformizare.
  7. Rumeniţi arayes kafta la grătar, plită sau într-o tigaie teflonată (fără grăsime), la foc mediu, pe ambele părți.
  8. Tăiaţi arayes kafta în 4 sferturi (2 tăieturi perpendiculare) cu o rolă de pizza sau un cuțit.

Arayes kafta se serveşte fierbinte cu iaurt şi alte mezes-uri libaneze.

1 comentariu

  1. am mancat asa ceva la un restaurant libanez si e foarte buna
    ma bucur ca am gasit reteta asta sa incerc si eu ca am vazut ca se gaessc si lipii libaneze la magazin

Adaugă un comentariu: