Bucătăria chinezească este cea care pune cel mai bine în valoare calităţile acestei mirodenii bogate în uleiuri esenţiale, în special anethol.
Raţa Pekin nu ar fi aceeaşi fără aroma anasonului stelat şi nici multe alte mâncăruri de porc, gâscă sau raţă. Anasonul stelat este parte integrantă a amestecului chinezesc de cinci mirodenii.
Se simte bine în prezenţa altor condimente puternice cum sunt ghimbirul, scorţişoara sau cuişoarele.
Probabil vă amintiţi de aroma anasonului stelat din gustul turtei dulci sau îi surprindeţi notele caracteristice în amestecurile pentru vin fiert. În Europa, în special în nordul ei, se asociază de regulă cu dulciuri şi băuturi tradiţionale de Crăciun.
În bucătăria românească tradiţională se foloseşte foarte rar, cu toate acestea, reţetele vechi ale micilor îl menţionează printre mirodeniile secrete ale acestui preparat. |
excelent !
Comments are closed.