De Anul Nou, în noaptea de Revelion, este deja o tradiție să petreci alături de prieteni sau familie. Dacă alegi să faci o petrecere la tine acasă, pe lângă meniul propriu-zis trebuie să te gândești și la desert. Acum, când avem și limitarea de a reuni cu multe persoane în același timp, din cauza pandemiei, putem să ne alegem o tartă interesantă și de sărbătoare.

Ce tip de tartă să alegi ține și de meniul pe care îl vei pregăti dar și de numărul total de persoane. De obicei, dacă nu se depășesc 10 persoane, poți face un tort clasic, în formă rotundă. Dacă sunt mai mulți, poți apela la forme mai mari, dreptunghiulare sau la deserturi individuale ca brioșele sau bomboane creative. Verifică prețul formelor de prăjituri și vezi dacă te încadrezi în buget. Poți alege forme de silicon sau forme de metal.

Dacă nu ai timp să faci un tort de la zero, poți apela la un blat din comerț și să faci doar crema. Sunt multe rețete de creme pentru tort, de la cele mai simple pe bază de vanilie sau ciocolată, la unele mai complicate cu unt de arahide, fructe sau caramel.

Iată 3 idei de prăjituri interesante pentru Anul Nou:

Tort de ciocolată

Oricare dintre variantele de tort de ciocolată merge perfect pentru petrecerea de Anul Nou. Fie că mergi pe varianta de ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, trei tipuri de ciocolată sau oricare din combinațiile cu fructe – cu portocale, cu fructe de pădure, cu vișine, tortul de ciocolată este un clasic la orice tip de petrecere. Există și variantele cu nuci și alune sau cu rom sau alt tip de alcool. În plus, este un tort dens care îți permite să îl servești în porții mici, iar un tort cu un diametru de 32 cm ajunge perfect pentru 10 persoane.

Tarte Tatin

O tartă pe cât de clasică pe atât de iubită. De la varianta originală cu mere, până la variante mai deosebite cu pere, citrice sau chiar papaya, poți crea un desert festiv pentru adulți și copii. În plus, este un tip de tartă care mereu impresionează prin simplitatea sa, dar este și decorativă fără multe eforturi. Unele din variantele care s-au impus în ultimul an sunt cele cu ananas, piersici sau căpșuni. Cum suntem în afara sezonului pentru multe dintre fructele menționate, nu uita că poți apele la cele din conservă sau cele deshidratate.

Torturi de fructe

De la tortul Diplomat la o tartă cheesecake cu fructe, poți face un desert mai lejer și mai proaspăt pentru a încheia petrecerea de Revelion. Poți merge pe orice tip de fructe de la cele de pădure care sunt foarte colorate, la citricele care sunt în sezon sau chiar smochine și struguri în funcție de zona în care ești.

Un An Nou fericit!

print